10.23-i Hazai rendezésű mini kupa!

Október 23-án hazai rendezésű tornán szerepelt az Abonyi KID FC U11-es csapata. Az eseményen a hazaiak mellett a Ceglédi VSE, a Szolnoki MÁV FC és a Törökszentmiklósi FC csapatai vettek részt.

A párhuzamosan két pályán, körmérkőzéses rendszerben lebonyolított tornán az abonyi gyerekek először a Szolnoki MÁV U10-U11-es vegyes csapata ellen léptek pályára. A 2*20 perces mérkőzés elején sikerült gyorsan megnyugtató előnyt szerezni, köszönhetően annak, hogy a fiúk szépen, szervezetten, az edzésen gyakoroltakat elővezetve, ügyes egyéni megoldásokat bemutatva játszottak. A jó teljesítmény kitartott az egész mérkőzésen, így biztos győzelemmel tudtunk bemutatkozni a szép számú nézőseregnek (Abonyi KID - Szolnoki MÁV 8:3). A másik pályán eközben a CVSE szintén magabiztosan, 6:0 arányban győzte le a Törökszentmiklós gárdáját.

A második meccsen a hazaiak a TFC-vel mérkőztek. A fiúk újra elővették az első mérkőzésen már bemutatott forgatókönyvet. Az elején előnyt szereztek (4:0), az ellenfél a félidő végén szépített, majd a második félidőben két újabb abonyi találat következett, így ismét egy szép győzelemnek örülhettünk (Abonyi KID - Törökszentmiklós 6:2). A párhuzamos mérkőzésen: CVSE - Szolnok 4:3.

Az első két forduló eredményei úgy hozták, hogy az utolsó körben lényegében egy bronzmeccsre és egy döntőre került sor. Előbbin a Szolnoki MÁV 4:2 arányban legyőzte a törökszentmiklósi csapatot, így megszerezte a tornán a III. helyet.

A másik pályán Ceglédi VSE és az Abonyi KID FC találkozott. Mindkét csapat 6-6 ponttal állt a döntő előtt, de az abonyi csapatnak jobb volt a gólaránya, tehát ceglédi győzelem ceglédi tornagyőzelmet, hazai győzelem, vagy döntetlen pedig abonyi sikert jelentett. Az első félidőben a hazaiak szereztek vezetést, és sokáig úgy tűnt, hogy meg is tudják ezt tartani, de a második félidő közepén a hosszabb kispaddal rendelkező ellenfél hatalmas küzdelemben néhány perc alatt megfordította az állást. A fordítás után az abonyi fiúk rá tudtak tenni még egy lapáttal, és egy szép szabadrúgásgóllal kiegyenlítettek. Újabb gól már nem esett, így a 2:2-es döntetlen azt jelentette, hogy az Abonyi KID FC csapata nyerte az Október 23-a Kupát.

A torna végeredménye:

1. Abonyi KID FC
2. Ceglédi VSE
3. Szolnoki MÁV FC
4. Törökszentmiklósi FC

Gratulálunk a Fiúknak!

Címke: